Wie zijn wij?

Ubink is sinds 1973 actief onderleiding van dhr. W.Ubink en mevr. J.S. Ubink van Moergestel in de sportvelden aanleg en onderhoud. In heel Nederland kent men Ubink van de tennisbanen en de hockeyvelden, hierin ligt de kern activiteit van de bedrijven. Ook buiten Nederland is Ubink bekend, zo ligt de meest noordelijke kunstgras tennisbaan die we hebben aanlegt in Gjøvik Noorwegen, in 1991, en de meest zuidelijke gravelbanen in Auckland Nieuw Zeeland, in 1995.

Sinds de start in 1973 is er veel veranderd.

De Ubink Groep bestaat uit verschillende bedrijven met elk een eigen specialisatie en vakkennis op het gebied van sport.

Ubink Sport Aanleg BV.

Op dit moment kan men terecht bij Ubink Sport Aanleg BV voor de aanleg van tennisbanen en hockeyvelden.

Ubink Sport Aanleg wordt geleid door Aldred Ubink.

Aldred is verantwoordelijk voor de verkoop.

Tennis.

Voor tennisbanen is er de keuze tussen gravel, gravel met verwarming, kunstgras en Ace Court. Op een gravel baan met een verwarmingssysteem kan de tennisser tot -7 heerlijk op gravel blijven spelen, de gravel toplaag wordt verwarmd en vriest niet op. Ace court is een roodzand gevuld kunstgras systeem, Ace court heeft een hogere pool dan vergelijkbare producten dus een langere levensduur en geen problemen met het opvriezen van de vezelmat. We verzorgen de aanleg van complete tennisparken in heel Nederland maar ook daar buiten.

Hockey

In 1998 legde Ubink het eerste hockeyveld aan, in Oosterbeek. ‘’Op dat moment was er voor hockeyclubs alleen de keuze tussen zandingestrooide kunstgrasmatten of een duur waterveld er was niets tussen deze uitersten. In Oosterbeek hebben we het eerste semiwaterveld van Nederland aangelegd de IDEAL PP, het was een kunstgrasmat met een speciale kunstgrasvezel met micro kroezing. In vergelijk met de zandingestrooide matten heeft IDEAL meer vezels per vierkante meter en de mat wordt gevuld met 140 ton zand in plaats van de 250 ton bij een zandingestrooide constructie. Het zand zit onderin de mat en het oppervlak is mooi groen. Naast de IDEAL PP is er na een jaar ook een versie met polyethyleen garen ontwikkeld, de IDEAL PLUS PE.’’

Naast de aanleg en onderhoud van velden is het product aanbod voor sportvelden sinds de oprichting steeds breder geworden. Er wordt binnen Ubink altijd na gedacht om steeds meer zelf te doen en niet afhankelijk te zijn van onderaannemers.

De sportvelden worden bijvoorbeeld voorzien van hekwerk en inrichtingsmaterialen die geproduceerd bij een van de zuster bedrijven binnen de groep.

Ubink Sport BV

Ubink Sport BV is een gespecialiseerd bedrijf in (groot)handel  en fabricage van sport artikelen. Ubink Sport Bv produceert sportdoelen, netpalen, hekwerken en onderhoudsgereedschap voor sportvelden. De producten zijn te vinden in de www.ubinksport.nl en de gespecialiseerde webshops voor tennis www.tennissupermarkt.nl voor hockey www.dehockeywinkel.nl en voor voetbal www.voetbalsupermarkt.nl .

In diverse landen heeft Ubink Sport BV dealers die haar sportmateriaal verkopen, de topper zijn de hockeydoelen. ‘’Op diverse grote toernooien zijn de hockeydoelen van Ubink gebruikt, onder meer de Olympische Spelen in Athene 2004, the Asian Games in Doha 2006, het EK Zaalhockey in Jekatarinaburg en de Macademien Games in Jeruzalem. Het leveren van doelen aan grote toernooien is natuurlijk een geweldige erkenning van de kwaliteit die bij Ubink Sport BV wordt gemaakt.

 

Naast de producten die bij Ubink Sport geproduceerd worden levert Ubink ook sportkleding en sportballen van o.a. Erima, Masita, Nike en Chingford.

 Woumar Sportartikelen.

Woumar produceerd scoreborden voor tennis welke via een dealer netwerk van bekende bedrijven in Nederland en in het buitenland worden verkocht.

Voor modellen van scoreborden en dealers kijk op www.woumarsportartikelen.nl

Daarnaast wordt samen met Mundiflex detachering uit Wekerom onder de naam Groundsman & Groundsman de mogelijkheid geboden om een groundsman voor hockey of tennis in te huren. Dit kan voor het onderhoud het hele jaar door of voor ondersteuning van de eigen groundsman tijdens de competitie of toernooien.

De Ubink groep wil het de klant ook steeds makkelijker maken; we willen voor de klant hèt aanspreekpunt zijn voor alles wat er nodig is voor de club.

Voor welke vraag of product dan ook, iedereen kan altijd bij Ubink terecht.