Tennis

Bij de speciale pagina’s over de toplagen kunt u meer informatie vinden over de

eigenschappen van onze toplagen.

De afmeting van 1 tennisbaan inclusief uitloop is 18.26 breed en 36.57 meter lang, voor twee banen 34.26 meter breed en 36.57 meter lang en voor iedere volgende baan moet u 16 meter bij de breedte optellen. Veel tennisbanen in Nederland zijn nog gebouwd volgens de oude norm waarbij een baan 18 meter breed was en 36 meter lang. Bij renovatie of ombouw van deze banen kunt u van de KNLTB dispensatie krijgen voor deze afwijkende maat. Op de website van de KNLTB kunt u het dispensatie formulier afmeting downloaden, het is natuurlijk verstandig dit aan te vragen voordat u met de werkzaamheden start.

De ideale ligging van een tennisbaan is NNW-ZZO, helaas is dit niet altijd mogelijk omdat er rekening gehouden moet worden met de ruimte op het tennispark of met vaste punten (gebouwen, bomen, enz).

Voor het aanleggen van een tennisbaan is meestal geen bouwvergunning nodig, voor het hekwerk wat standaard 3 meter hoog wordt moet wel een vergunning worden aangevraagd. Indien u de tennisbaan door ons laat aanleggen kunnen wij u kosteloos helpen met de constructietekeningen van het hekwerk.