Hockey

Voor hockey kunnen wij verschillende toplagen aanbieden met verschillende speleigenschappen en onderhoudsniveau’s.

De kunstgrasmatten voor hockey kunnen verdeeld worden in: 1. zand ingestrooid kunstgras 2. semi-water kunstgras 3. volkunststof of watervelden.

Bij de speciale pagina’s over de toplagen kunt u meer informatie vinden over de eigenschappen van onze toplagen.

De afmeting van 1 hockeyveld inclusief uitlopen is 59 meter breed en 99.40 meter lang. De zijuitloop is 2 meter en de achteruitloop is 4 meter. De uitlopen mogen voor 50 cm uitgevoerd worden met een tegelrand. Door het toepassen van de tegelrand heeft u minder kunstgras nodig en wordt het veld iets goedkoper.

Wij raden het toepassen van de tegelrand af, de tegelrand kan door algen glad worden wat gevaarlijk is voor de spelers. Tijdens de periodieke keuringen van de KNHB worden vaak opmerkingen gemaakt over de drempelvormige overgang van het kunstgras naar de tegelrand en soms worden verder goed bespeelbare velden alleen op de randen afgekeurd.

Voor het aanleggen van een hockeyveld is meestal geen bouwvergunning nodig, voor de ballenvangers die standaard 4 meter hoog zijn moet wel een vergunning worden aangevraagd. Indien u het hockeyveld door ons laat aanleggen kunnen wij u kosteloos helpen met de constructietekeningen van het hekwerk.